Digitalt förvarningssystem

Vi har tagit fram en logik för att digitalt visa vårt förvarningssystem, detta för att underlätta för deltagarnas växlingar vid stafetter.

Med ett tidtagningssystem som ligger några hundra meter innan växlingsområdet så triggas en varning till de väntande deltagarna. Denna varning visas på stora skärmar i växlingsområdena så att deltagarna kan göra sig redo för att ta över stafettpinnen.

Det finns flera 50″ skärmar för de olika nummerserierna så att deltagaren endast behöver titta på en förutbestämd skärm för att hitta sitt lag. Med en stafett på 1600 lag så visar skärm 1 lagen mellan 1-300, skärm 2 lag 301-600 osv.

När den inkommande deltagaren passerar förvarningssystemet så dyker startnumret upp i nummerordning på skärmen och visas i grönt. Dvs om t.ex lag 25 och 26 har passerat förvarningen och lag 30 passerar efteråt så visas det i grönt mellan lag 25 och 36. Detta gör det enkelt att hitta numret då det logiskt visas i nummerordning och därmed behöver den väntande deltagaren endast fokusera på en liten del av skärmen.

Så snart det gröna numret dyker upp på skärmen, kan deltagaren göra sig redo.

På skärmen kommer startnumret att bli rött och försvinna så snart den inkommande deltagaren passerar mellantiden och lämnar över till den som ska ta över.

Tjänsten är mycket uppskattad av både deltagare och funktionärer!

Nedan är en video på hur denna tjänst fungerar under ett lopp.