Förberedelser – Vasaloppet

I torsdags förra veckan åkte åtta personer från est upp till Mora för att påbörja det tuffa men ack så sköna föreberedelsearbetet inför Vasaloppets Vintervecka.

Sedan i fredags har inte mindre än 14 tidtagningssystem installerats i snön utmed banan. Med start i Sälen och mål i Mora ligger det alltså ytterligare 12 system i snön utmed Vasaloppsspåret. Ett team på 6 personer har under dessa dagar med hjälp av grävmaskiner, bilar, skåpbilar och snöskotrar tagit sig till 12 olika platser som är mer eller mindre tillgängliga utmed spåret. Idag installeras de sista tidtagningssystemen och efter detta så skall allt testas igen flertalet gånger innan första loppet på fredag som är KortVasan. I veckan kommer det att ansluta ytterligare personal från est så att vi totalt är ett 20-tal personer när det väl drar igång på fredag.