Summering Midnattsloppet & est 2014

Midnattsloppet Stockholm blev 2014 Europas största 10km lopp.

Midnattsloppet arrangerade 4 evenemang (Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö).

est använde sig av ett och samma team på de olika evenemangen och hade den högsta densiteten av tidtagningspunkten i est´s historia.

Med 29 tidtaningspunkter på totalt 40km gav det en medeldistans på 1,4 km mellan varje system. Stockholm , Göteborg en flygning till Helsingfors och sedan tillbaka till södra Sverige och Malmö. Allt på fyra veckor, fyra lördagskvällar innan och runt “midnatt”. Vårt team lett av Carl och tidtagningskoordinatorn Sebastian tog tiden på omkring 60 000 löpare under Midnattslopps-serien i Skandinavien 2014. Varje evenemang inkluderade start, mellantid 1km, mellantid 3km, mellantid 5km, mellantid 7km, mellantid 9km, mål samt ett spurtsystem strax före mållinjen.

Allt presenterades live och gick att följa via vår Facebook Timing Ticker och vår webbsida för liveresultat. Varje enskild löpare kunde även jämföra sin prestation gentemot sina vänner alternativt mot sig själv från de 2 föregående åren via vår “Track&Replay” funktion på resultatsidan.

Vi använde oss av ChampionChip Disposable chipp. Stora tunnor placerades efter mållinjen för att uppmuntra löparna till att ta av sig chippen och värna om miljön, då de kan återvinnas.

Önskar ni att lära er mer om våra olika tidtagningssystem och våra resultattjänster inför ert evenemang, tveka då inte på att kontakta oss.

Länkar till resultatsidorna för de olika midnattsloppen:

Stockholm

Göteborg

Helsingfors

Malmö

est & Midnattsloppet tog även samarbetet ett steg längre under 2014 då Midnattsloppet valde att använda est även för sina anmälningar. Anmälan till evenemangen 2015 är öppen och nås via: www.midnattsloppet.com